top of page

Daar aan de costa del sol, tingelingeling.

Barcelona. Good vibes, lekker eten, lekker weer, lieve mensen, strand & stad. Tja, wat heeft het niet. Net Rotterdam. Een weekendje weg betekent voor ons vooraf altijd veel gedoe. Want: waar gaan we allemaal eten? Eindeloze lijstjes met mogelijkheden. Hoe past dit allemaal in mijn maag? Achteraf betekent dit meestal veel buikpijn omdat we net een maaltijd te veel in een dag (en door ons strot) proberen te proppen. Een offer die wij graag opbrengen, puur voor de wetenschap. Omdat we altijd zo kunnen genieten van horeca in het algemeen, willen wij onze adresjes delen zodat je misschien geïnspireerd raakt voor je volgende trip. We beginnen met casual zaken waar wij graag komen met puur eten en een casual vibe. Misschien kun jij dan weer adresjes met ons delen, ik ben benieuwd naar alle lievelingsplekjes.
Granja M. Viader

Wij slaan het hotelontbijt maar al te graag over. Je hebt zoveel bakkerijen waar je heerlijk kunt ontbijten. Een van onze lievelingplekjes is Granja M. Viader. De broodjes jamon sin/con queso, cafe sin/con leche, ik voel me dan helemaal Spanjaard. Ook al vinden ze het een beetje gek dat we daar dan een crème catalana bij bestellen. Ach, het is toch vakantie.
Ciutat Comtal

Op het eerste gezicht niet het meest sexy zaakje, maar al die extra maaltijden hebben we vaak aan hen te danken. Tot nu toe ook geen misser ontdenkt. Een mega zaak, super druk en altijd knettervers en lekker eten. Garnalen a la plancha, schelpen, pan con tomate met heerlijke hammetjes, pijlinktvisjes, pinchos, gefrituurde artisjok, padron pepers. Man, wat doe ik hier nog?


Can Paixaino

We belandden hier een keer niet al te lang na een lichte (?) paella-lunch. Ze schenken hier alleen maar cava en als je geluk hebt kun je aan de counter staan en de chefs druk aan het werk zien. Ook hier een aardige rij, maar een lekker plekje is dit zeker. Hammetjes, kaasjes, zuurtjes. Perfecte borrelplek. En dat voor een appel en een ei. We hebben gegierd om de cornichons die in de olijven waren gedrukt; het zou je mise en place taak van de dag maar zijn.Tapas 24


Altijd goed. Dichtbij de winkels, dus wij zijn er in de middag vaak te vinden uitgeput van het windowshoppen in de sjieke winkelstraat. Een uitgebreide kaart, maar wat je absoluut niet mag missen zijn de bikini's met truffel, manchego en parmaham. Een fucking tosti en ik droom er soms nog over. En de burnt cheesecake. En de artisjok met romesco. En het broodje pastrami.


Bar del Pla


Nog zo'n topper. Deze is hipper dan de rest van het rijtje. Ze schenken natuurwijnen en bijzondere vermout. De gerechten zijn net zo bijzonder en smaakvol. Bijvoorbeeld gepofte aubergine en rauwe haring. Hele chille vibe, aardig en snel personeel. Net als de rest van Spanje. We hadden nog een diner gepland staan, dus ik mocht niet de toetjes testen.
Je krijgt toch spontaan zin om een reisje te boeken? Mocht je er (net als wij) nog even op moeten wachten, is het in Rotterdam gelukkig minstens net zo leuk.

62 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page